13 Nisan 2017 Perşembe

SAĞLIKLI YAŞAM PRENSİPLERİ

    Sağlikli yaşam adına rutinimde uygulamaya çalıştığım, birçok kaynaktan araştırarak lüzumu konusunda ikna olduğum prensiplerden herkesin istifadesi için bir not derledim ilgililerin dikkatine!

-Her sabah ağız (diş+dil) , burun temizliğini yap. mümkünse oil pulling yap.
-Güne 2 bardak su içerek basla. 1 bardaği limonlu, elma sirkeli, tarçınlı olsun.
-kahvaltı tabağında yeşil rengini, probiyotik olması için peynirini ama tabiki  şirden mayalı olanını mutlaka gör.
-günde en az 30 dakika egzersiz yap. Vücudunu esnet. Doğru nefes al.
-Günde En az 2 litre su ic. suyunu otururken, yudumlayarak ve bir de cam bardak/şişeden iç.
-Plastikleri olabildiğince hayatından çıkar.
- Her gün 1 fincan sade kahve, yeşil çay(mümkünse matcha çayı), maden suyu ve kefir içmek rutinin olsun. Kefirini kendin mayala ve kefirinde tabiki zerdeçal karabiber zeytinyağı eksik olmasın.
-Alkali besinler tüketmeye özen göster, asidik şeylerden uzak dur.
-Meyve yemeden günü asla kapama. Ama meyveleri mutlaka tek başına ye. Asla midende besin varken üstüne meyve yeme çünkü hepsi birden midende fermente olup çürür.
- her gününe mutlaka omega3 içeren besin ekle. ceviz, semizotu, chia tohumu hatta daha iyisi omega 3 takviyesi al.
-Bir çok hastalığın ana nedenin D vitamini olduğunu unutma ve mevsimine göre doğru saatlerde güneşe çık. Hatta gözlük bile takma ki gözlerin de güneşten beslensin iyileşsin.
-Haftanın en az 1 günü balık tüket tabiki bu ciftlik balığı, dip balığı olmasın! 
-40 günde hormonla şişirilen civcivleri tavuk diye  yeme, yedirtme. Tabi ki o sahte yumurtaları da yumurta diye yeme!
- Yağdan korkma ama yediğin yağ zeytinyağı ve tereyağ olsun. Fakat tereyağını da ghee yağına dönüştürürek kansorejininden arındırır.
-Yağlı kuruyemişleri çiğ tüket kavrulmuşlarindan uzak dur. Hatta kabuklu al ve yemeden hemen önce kır kı yağları havayla temas edere okside olmasın. çiğ bademi, cevizi suda bekletip tüket.
-Sebzeleri daha çok çiğ tüketmeye çalış. İlla pişecekse çok kısık ateşte ve az pişir.
-Mevsimi dışındaki hiçbir sebze meyveyi mutfağına sokma.
-Rafine şekeri hayatından çıkar.
-Rafine tuzu zaten çıkart. İşlenmemiş Kaya tuzu, deniz tuzu edin.
-Uzun ömürlü pastörize sütleri de hayatından çıkart.Mümkünse köy sütü alıp kendin kaynat.
-Ekmeğini ve içinde gluten olan her şeyi olabildiğince sınırla!
-Kinoa, karabuğday(greçka), yeşil mercimek gibi güzel gıdaları haftanın bir gününe salatana yemeğine ekle. 
-Bol kimyonlu humusu sev.
-Avokadoyu, hindistan cevizini sev.
-İmkan buldukça ciğer tüket.
-24 saat kaynatarak kemik suyu yap ve çorbalarına yemeklerine kat. hatta doğrudan iç.
-Hindistan cevizi yağını tüket çünkü beyninin kalbinin buna ihtiyacı var.
-Ambalajlı,katkı maddeli işlenmiş hiçbir gıdayı gıda sanıp evine sokma onların zehir olduğunu hatırla.
-Yeşilliklerini elma sirkesinde bekletmeden, bakliyatları ise 1 gece önceden ıslatmadan tüketme.
-Ev yoğurdunu sebze yemeklerinin yanında mutlaka tüket. Etin yahut protein içeren besinlerin yanında yoğurt yeme. bol çeşitli yeşillikle salata yap.
-Yemek yerken su dahil herhangi bir içecek içme. İçerek sindirim enzimlerini yok etme. Hatta yemekten sonraki o 1 saat içinde su içme. 
-Kimyasal içeren temizlik malzemelerinden kişisel bakım ürünlerinden kurtul. Hem kendin hem de tüm canlıların selameti için.
-Baharatları hayatinin merkezine al, tüm hazır soslar çöpe at.
Baharatın kralı sumaktır unutma.
-Su kenarlarında vakit geçir. Negatif iyonlardan istifade et.
-Aç kalmaktan korkma. Açlık vücudu temizleyen, hastalıklara karşı koruyan en iyi kalkandır. Bırak miden kazınsın.
-23.00- 05.00 saatleri arasında uykuda olmaya özen göster. En iyi melatonin salınımı için uykudayken ortamın zifiri karanlık olmasını sağla ve pencereni 1-2 cm açık tut.
- Yatağa girmeden önce de su içmeyi unutma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder